Spring to Action re.5G #2

I den förväntade följetången, som startade 12/4, där jag söker svar om vem/vilka som har fattat beslutet och vilka underlag man använt för att säkerställa säkerhet och hälsa med det nya 5G nätet.

PTS skickade mig inte oväntat till Strålskyddsmyndigheten. Igår den 24/4 skrev jag ett längre e-mail till Generaldirektör Nina Cromnier. E-mailet finns att läsa i sin helhet nedan för dom som är intresserade.

Idag på förmiddagen skickade jag även Nina Cromnier en färsk undersökning från Bartomeu Payeras i Cifre, en spansk forskare med specialitet i microbiologi vid Universitetet i Barrcelona. I denna rapport visar han att det finns ett samband mellan höga tal av insjuknade i Coronavirus och redan uppstartade 5G nät. Här är länken till rapporten. https://butterflyofdream.files.wordpress.com/2020/04/study-of-correlation-coronavirus-5g-bartomeu-payeras-i-cifre.pdf

”Spring to Action” fortsätter alltså, spännande! Jag är glad att jag fick impulsen att skriva detta så jag fick vila lite från bokföring och deklaration – hur kul är det ;-). Jag väljer här och ny att ge näring åt min självsabotör som hellre ser att jag går ut och solar eller skriver några rader här.

Skickar här och en bamsekram till dig!!!

——————————–

E-mailet till Generaldirektör Nina Cromnier den 24/4-20.

Jag har läst ”2020:04 Recent Research on EMF and Health Risk, Fourteenth report from SSM’s Scientific Council on Electromagnetic Fields, 2019” och vad jag läser ut av denna rapport så är slutsatsen att mer studier rekommenderas kring påverkan från ElektroMagnetiska Fält (EMF).

Följdfrågan blir därmed är hur ny teknologi som 5G kan rullas ut trots den bristande kunskap som idag finns kring hälsorisker? Studier ni själva gjort eller tagit del av belyser risker kring hjärntumörer, barnleukemi, påverkan på kognitiva funktioner hos barn och vuxna samt oxidativ stress, reducerat spermietal, reducerad spermielivskraft hos djur.

Jag förvånas över hur slutsatsen blir att man trots dessa obekräftade orsaksrisker väljer att rulla ut teknologi INNAN man skaffat sig ”robusta konklusioner kring orsak”. Om vi sätter säkerhet i första rummet så är det inte logiskt att tillåta utbyggnad av 5G eller annan EMF teknologi innan detta har studerats så tillfredställande slutsatser kring hälsa och säkerhet kan dras.

Ni vet säkert på vilket sätt och under vilken tid både barn och vuxna exponeras idag via WiFi, paddor, mobiler laptops, skärmar osv idag? Det blir mer och mer, närmare och närmare exponering i lägre och lägre åldrar. På vilket sätt inkluderas mer intensiv och nära användning av denna teknologi i de studier som redan har gjorts?

Vidare undrar jag hur stor andel oberoende studier ni använder er av? Med det menar jag studier som är oberoende av industrin dvs inte gjord av eller på något sätt sponsrad eller påverkad av industrin.

Strålskyddsmyndigheten är den myndighet jag och många med mig, räknar med att kritiskt skall granska ny (och gammal) strålteknologi. Jag räknar med, eller snarare förväntar mig, att Strålskyddsmyndigheten skall bromsa ny teknologi tills ”robusta konklusioner kan dras” kring säkerhet för människa, djur och natur. Jag och många med mig räknar också med att eventuell ny kunskap som belyser nyfunna risker med äldre EMF teknologi tydligt skall visas för oss som exponeras för den.

Hur tungt väger ert utlåtande om strålsäkerhet med EMF generellt och 5G teknologin specifikt, i beslutet att rulla ut denna teknologi? Vem bär det yttersta ansvaret för detta beslut?

Ni är med all säkerhet medvetna om det stora trycket av skepticism och rädsla för 5G världen över. Stora grupper läkare, forskare, industrifolk delar med sig av information som visar en betydligt dystrare bild av 5G än de redan hemska potentiella hälsorisker er rapport påvisar kring EMF. Detta hoppas jag inte bara avfärdas av Strålskyddsmyndigheten utan istället bemöts på ett balanserat och pedagogiskt sätt.

Vare sig vi är för eller emot 5G så kommer vi alla att exponeras när 5G rullas ut. Ingen vill bära ansvar för att fel rekommendation lämnas så beslut tas! Sanningen kommer alltid fram förr eller senare och risken är att ansvariga sitter på en tickande bomb om fel beslut tas av felaktig hälsoutvärdering.

Som ni säker ser tillhör jag gruppen som är inte är nöjd med de diametralt skillda falangerna för och emot 5G. Jag blir orolig när jag läser er rapport som belyser uppenbar bristande kunskap kring hälsorisker med EMF både relativt kortsiktigt och långsiktigt. Min förhoppning är Strålskyddsmyndigheten sätter säkerhet före andra krafter som påtryckning från industri och ekonomi eller att andra länder i EU gör det.

Jag är tacksam för ert skriftligt bemötande på detta brev.

Med vänliga hälsningar

Pär Karlsson
mob. +46 730-292397

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s