Hjärtats intelligens

Jag vill dela ett par riktigt bra bilder som illustrerar energin som skapas och påverkar vårt hjärta och hur vårt hjärta och våra emotionella tillstånd har en avgörande betydelse både energimässigt och fysiskt i våra kroppar och utanför oss. Känslor är inte bara något vi har inom oss, det är något som den energisensitiva känner och vet, samtidigt som det är instrumentellt synligt och mätbart.

Vår hjärta skapar ett magnetfält och de elektriska signalerna som våra tankar genererar i vår hjärna skapar ett elektriskt fält. Gemensamt skapar det ett elektromagnetiskt fält som omger oss som en energi som beskriver oss i varje stund. Detta fält är helt transparent och öppet och något vi alla rör oss igenom när vi möts. Vi tar därför kontinuerligt emot information via våra kroppars antenner från dessa energier. Vi känner andras kärlek, manipulation, rädsla, trygghet t.ex. genom hur vi själva känner när vi interagerar med någon.

Bild 1

Vi tittar på bild 1 (Resonance Science) från första mindre illustrationen högst upp till vänster. Här ser vi det magnetfält som våra hjärtan skapar i ett koherent, harmoniskt tillstånd. Ett harmoniskt energifält har större integritet, det är mindre benäget att påverkas och formas om av yttre energier.

Illustration till höger visar hur hjärtvågorna skiljer sig i ett upprört och i ett positivt harmoniskt tillstånd. Hjärtvågorna påverkar vårt nervsystem och utseendet på magnetfältet i föregående illustration.

Följande två illustrationer beskriver hur positiva tillstånd positivt påverkar både vår mentala förmåga och vårt immunsystem.

Den nedersta illustrationen beskriver att moders hjärnvågor kan synkroniseras med ett barns hjärtslag på avstånd. Personligen hänger jag inte upp mig på avstånd, jag ser inte ”fältet” av energi som begränsat till vår normala uppfattning av tid och rum.

Nästa illustration vill visa hur positiva känslor har positiv effekt på vår fysiska hälsa. Jag vill inflika hur våra olika emotioner skapas via signalsubstanser, neuropeptider, som signalerar till olika hormoncentra att frigöra hormoner som får oss att känna frustration, rädsla, sorg, lycka osv. Vi vet hur kemiska substanser kan skapa beroenden; droger, läkemedel, alkohol etc. Samma sak gäller de emotionella kemiska substanserna vi själva skapar med våra emotioner. Har vi varit i ett specifikt tillstånd under en längre tid kan alltså vi undermedvetet återskapa dessa tillstånd för att få våra kemiska beroenden tillfredsställda. Det är därför viktigt att bryta negativa emotionella cirklar för att ge näring åt positiva emotionella cirklar.

Nästa illustration beskriver vad som bildas först i fostrets utveckling och efter att vi sätter samma det vi tidigare sett i denna bild så är det naturligt att det är just hjärtat.

Bild 2

Denna bild från Heartmath illustrerar mycket bra hur energivågorna i ett upprört och obalanserat tillstånd skiljer sig mot ett balanserat och harmoniskt (coherent) tillstånd. Vi ser hur det påverkar energisignalerna från andning, hjärta och blodtryck. I tillägg så är även hjärnans elektriska signaler helt synkroniserade denna bild.

Allt som beskrivs är energi på olika plan, energi som den tas emot via våra cellers antenner. Vår hjärna tänds då upp för att ta ner och processa relevant information från fältet av medvetenhet, utanför hjärnan. Våra emotionella tillstånd är, som vi sett, avgörande på den energi vi strålar ut omkring oss och på hur vi mår rent fysiskt. Att vårda det emotionella tillsammans med våra fysiska kroppar (och cellers antenner) blir än mer uppenbart för att inte grumla vår förmåga att uppleva verkligheten så klart som möjligt.  

Som tidigare sagt simmar vi bokstavligen i alla i samma hav av energier. Vad är mitt och vad är någon annans? Kunskap hur saker fungerar och ser ut tror jag hjälper till att lyfta bort ditlagda begränsningar och det hjälper oss att kalibrera våra egna kroppars instrument. Harmoniska, koherenta och positiva emotionella och mentala tillstånd hjälper våra kroppar att må bra och iaktta våra upplevelser med andra ögon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s