The Game

Välkommen på en drömresa!

När vi börjar filosofera och titta på vilka olika perspektiv som flyter omkring därute på livet stöter man så småningom på tanken om att allt är ett spel, en virtuell verklighet.

Hur kan man påstå det?

Som jag beskrivit i tidigare inlägg ”Sanningen” så ligger våra minnen och lager av ickefysiska Jag utanför oss. Vi badar i ett fält av medvetenhet. Vetenskapen har i årtionden (längre) letat efter Den som observerar livet. Man har inte hittat någon i hjärnan, vi är bokstavligen tomma i bollen! Idag vet vi att hjärnan mer är instrumentet för upplevelsen. Vetenskap har konstaterat att partiklar beter sig olika om dom iakttas eller inte (double slit experiment). Observerar vi, beter dom sig som en partikel, observerar vi inte beter dom sig som en vågrörelse!

Om vi tänker på detta tillsammans med att allt fysisk egentligen bara är 0,00…1% fysiskt, dvs en himla massa tomrum så börjar det bli spännande. Mystiskt! Jag skulle utifrån dessa tankar ganska lätt kunna föreställa mig att vi bara är som uppenbarelser, eller flyter runt likt spöken i en till allra största delen eterisk verklighet.

Tittar vi på ett dataspel är vi, eller våra barn, medvetenheten som upplever den ”värld” som karaktären rör sig igenom. Spelet ger vissa friheter och valmöjligheter men också förprogrammerade regler och ramar. Vi kan snubbla och falla från för höga höjder, finns liv kvar får vi en chans till. Vi kan inte springa genom väggar osv. om inte spelets regler tillåter det. Det är förbestämda ramar på den ”level” som spelet spelas på. På nästa ”level” kan nya egenskaper och förutsättningar skapa ramverket att utforska och bemästra, en ny värld.

Men vad blir då alla fysiska lagar i vår verklighet här på Jorden? Kan vi se det som att det bara är förutbestämda regler och ramar som vetenskapsmän försöker förklara och bevisa för att hjälpa oss förstå livsprogrammet i denna verkligheten, på denna ”level”? Vi skulle kunna se det som att det finns program som beskriver den integritet en fysisk kropp har; att den inte kan gå igenom väggar, att den skadas om man skär sig. Andra program i programmet beskriver fysiska egenskaper; hållfasthet, gravitation eller hur vi interagerar. Kom ihåg hur lite partikel allt fysiskt faktiskt är och att det bara beter sig fysiskt under observation.

Finns det kanske färdiga program som ger alla individer i spelet karaktärer och personlighet som utgångspunkt för interagerande och växande i spelet?

Så igen, vem sitter då bakom spakarna och spelar detta verklighetens spel? I dataspelet är det vi som väljer att springa upp för trappan eller ta stigen ut i skogen. Det är vi som bestämmer om vi skall bygga, samla eller gå ut i strid. Det är vi som ser hur våra kreativa inspirerade idéer får datakaraktären att skapa eller förstöra……eller vänta, om spelteorin skall hålla så är det någon som iakttar oss medan vi iaktta spelet.   

Kan man bli så förlorad i spelet att man inte längre ser verkligheten?

Vi tar oss ut i det spirituella. Vem är observatören i vårt individuella livsspel? Och på en annan ”level”, vem är observatören i det kollektiva livsspelet här på Jorden?

Vad blir då stigningen, medvetandestigningen i ”Game-teorin”? Kan vi helt enkelt se det som att vi rör oss från level 3 via level 4 till level 5 osv. Har vi bara ett liv på varje ”level”? Vissa menar att vi har massa liv och chanser innan vi bemästrar livet 😊

Jag tror att vi nu börjar bli färdiga med denna ”level” och att vi är redo att börja utforska nästa. Spännande!

Game-on

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s