Sanningen – Fältet av Medvetenhet – Del 2

”Vi är så mycket mer än våra fysiska kroppar.” Detta har ni säkert hört och läst i olika böcker.

Peer reviewed forskning (publicerad och kontrollerade forskning av andra vetenskapsmän i samma fält) visar idag att våra minnen inte sitter i våra hjärnor. Vår hjärna är istället bokstavligen en antenn för att koppla upp oss till våra minnen som flyter i ett fält utanför oss. Det är ett fält av medvetenhet som våra kroppars olika antenner är uppkopplade mot och ger oss vår upplevelse och känslor via biokemiska processer som genererar emotionella kemikalier i våra fysiska kroppar.

För mig är det en viktig nyckel att inte skilja på det vi kallar spiritualitet och fysikalitet.

Det spirituella får vara de ickefysiska delarna som våra tankar, minnen och sanningar som likt luft flyter i fältet. Till detta ser jag högre medvetandeaspekter av oss själva som vissa kallar vår själ, det högre Jaget eller den observerande delen av livet. Vår upplevelse i varje stund baseras på hur mycket filter (ärvda och manipulerade sanningar, minnen etc.) som ligger mellan de högre observerande delarna av oss själva och det som slutligen blir vår upplevelse, här i våra kroppar.

Detta filter är som ett membran mellan det spirituella och det fysiska. Våra kroppar är den fysiska delen av oss med alla bioelektriska och biokemiska processer där våra fysiska antenner till fältet finns på våra cellers membran i hjärta, hjärna och övriga kroppen.

Vi behöver alltså både våra fysiska kroppar och den spirituella ickefysiska aspekten för att uppleva livet i varje vaket tillstånd. Separationen av religion och vetenskap för många hundra år sedan har varit en väsentlig orsak till att mänskligheten idag inte helt utvecklat en förståelse av hur expanderade vi är som väsen och till vilken grad vi faktiskt är sammankopplade med varandra.

Utan att inkludera Medvetenhetens Fält önskar jag Cern och partikelacceleratorn lycka till i att finna Gudspartikeln och förståelse kring Universums skapelse! Fältet av medvetenhet är intressant att ta med i alla sammanhang. Tar vi in båda aspekterna i allt inser vi snart hur mycket separationen av spiritualitet och vetenskap faktiskt bidragit med att separera oss från naturen, varandra, oss själva och den enorma storhet och potential vi faktisk bär, var och en av oss.

Utifrån perspektivet att vi omges och genomsyras av ett fält av medvetenhet och att vi alltid kommunicerar med fältet med hjälp av våra fysiska antenner blir det tydligt att allt simmar i samma hav. Vi förstår lättare att vi kan känna av hur andra mår, hur vi vet att någon skall ringa, hur vi känner om en idé är bra eller inte. All den informationen flyter i fältet vi alla simmar i. Känsligheten i antennerna beror bara på till vilken grad dom försvagats eller inte tränats. (Mer om detta i Del 4)

Varje cell i våra kroppar utgör hela våra kroppar så när vi pratar om våra kroppar exkluderar vi inte någon av våra celler, dom är kroppen! Kroppen är uppbyggd av jordens atomer tillsammans med vatten, syre och elden från alla bioelektriska signaler. På liknande sätt är vi människor och annat liv på jorden, cellerna i en större kropp, tillsammans med eld, vatten, luft och jord. Tillsammans är Vi Jorden.

På samma sätt utgör alla solsystem i vår galax kroppen till Vintergatan och alla galaxer kroppen till detta Universum. Det som fyller och omger alla dessa kroppar med liv är fältets medvetenhet.

Så på ett, av flera spirituella, plan kan denna liknelsen ses som att alla levande väsen på Jorden utgör en samlad högre spirituell aspekt, en av Jordens spirituella aspekter. Se det som att vår samlade kollektiva medvetenhet är som duschvattnet i röret fram till duschmunstycket och hur vattnet sedan separeras som individuella vattenstrålar som representerar oss som spirituella individer.

Detta är bara ett försök att illustrera hur vi kan se enheten som är vi, både ut ett spirituellt och fysiskt plan. Allt är ett beroende på det perspektiv vi tar. Ni vet vad som är sant för er.

Det spirituella har många plan precis som vi kan förstå våra kroppar från olika perspektiv. Som individer integrerar vi just nu högre aspekter av oss själva på samma sätt som Jorden integrerar högre aspekter av sig själv. Allt i ljuset av de mer energirika frekvenser som strömmar in över oss.

I entusiasm och tillit fortsätter vi att åka med på resan och iaktta oss själva medan vi växer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s