Psykologiska Operationer

I detta CIA dokument kan begreppet ”konspirationsteoretiker” ha myntats. Det är ett dokument som skrivits efter ett omfattande folkligt misstroende kring Warrenkommisionens undersökning av omständigheterna kring John F Kennedys mord. Så många som 46% av det amerikanska folket trodde inte att Lee Harvey Oswald var ensam mördare och hälften av dessa ansåg att Warrenkommisionen lämnade frågor obesvarade.

Dokumentet är rubricerat PSYCH dvs psykologiska operationer. I slutet av dokumentet dyker termen konspirationsteoretiker upp; jag översätter:

Målet med denna försändelse är att förse material för att motverka och misskreditera, förtala, påståendena från ”konspirationsteoretikerna”, för att på så vis förhindra cirkulation av sådana påståenden i andra länder. Bakgrundsinformation levereras i en klassificerad sektion och i ett antal oklassificerade bilagor.

Här ser vi ett tydligt exempel på exponering av maktmissbruk av en av våra grundläggande rättigheter, rättigheten att uttrycka sig. Detta är bara ett exempel på information som undanhållits med hänvisning till Nationell Säkerhet.

I entusiasm och tillit fortsätter vi att åka med på resan och iaktta oss själva medan vi växer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s