Kollektivt medvetande

Vår kollektiva teknologiska och spirituella nivå begränsas av vår kollektiva medvetenhet. Det betyder att det vi kollektivt håller som sant är det vi upplever i världen. Tror vi på separation av folkslag ser vi stridigheter. Tror vi på separerande religiösa dogmer ser vi inte essensen av medmänsklighet, kärlek och acceptans, istället ger vi näring åt fortsatt separation och fundamentalism. Begränsar vi vår tro till bara vissa vetenskapliga områden tar vi inte höjd för ett sammanlänkande perspektiv, vi missar att de vetenskapliga avancemangen har nått långt förbi våra vildaste fantasier. Ser vi bara separation i det sexuellt manligt-kvinnliga ser vi inte den sammanlänkande energi som vi alla bär inom oss.

Det som begränsar vårt kollektiva medvetande är den information som vi matas med. Är vi källkritiska nog att ifrågasätta media, vetenskap, religion, skola och myndigheter? DET ÄR VAD VI TROR ÄR SANT SOM VI KOLLEKTIVT UPPLEVER.

Hur kan acceptera en makalös teknologisk utveckling inom IT under bara några få decennier och samtidigt acceptera att fossila bränslen är den enda rimliga lösningen för bränsle till våra bilar eller att elpriserna bara ökar?

Hur kan vi acceptera att de ekonomiska klyftorna i samhället fortsätter att öka oavsett vilka partier ”vi” sätter till makten?

Hur kan vi acceptera att makten i storbolag inom alla industriområden både gällande konkurrens, myndighetspåverkan och vår slutliga konsumtions?

Hur kan vi göra oss så beroende av en religion/vetenskaplig tro, myndighets- eller, ekonomisk struktur att vi överlämnar all vår fria vilja till att blint acceptera det som presenteras för oss och säga ”Det är så är det är bara”.

VEM ÄR DET SOM BEGRÄNSAR VÅRA VALMÖJLIGHETER? VARFÖR?

Det vi nu ser i stor skala är ett uppvaknande inom alla dessa områden och fler. Vi ser ett uppvaknande som gör att människor börjar ifrågasätta gamla sanningar och samhällsstrukturer. Vi ser ett uppvaknande där människor tar tillbaka sin egen kraft att påverka sina liv och därmed hur världen kan se ut. Samtidigt som media vinklar detta som att motsättningarna bara eskalerar ges vi på nytt möjlighet att ta höjd och fråga oss varför vi matas med denna information.

Finns det ett annat sätt att se på det som sker? Kan detta personliga och alternativa sätt att bevittna skeenden vara lika sanna eller kanske mer sanna? Att ställa frågan till sig själv utan att först bli indragen i alla dramer är att låta den inre sanningskompassen bestämma – att lita på sin egen kraft, att lita på sig själv.

Vi bevittnar ett expanderande kollektivt medvetande som inte längre får plats i den världen som vi lever i idag. Något nytt håller på att ta form. För att detta nya skall få plats så ser vi, både inom oss och utanför oss, hur gamla sanningar och koncept får värka ut. Det kan göra ont, det kan vara förlösande.

Det som föds ur denna medvetandestigning är en bättre, lättare och mer hjärtcentrerad version av det vi levt.

Vi är i mitt i detta skifte. Vi är ett kollektiv och alla kliver inte samtidigt kliva genom dörren men vi ges alla möjligheten att vara med i förändringen och att utan trängsel ta klivet genom dörren, en i taget.

Det är vi, var och en av oss som utgör det kollektiva medvetandet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s