Lagen om Ett – The Law of One

Något som fascinerar mig är Enhet, Evighet, och Källan till allt. Det har varit med under mitt eget filosoferande, meditationer och givetvis genom intryck från andra. Var kommer vi ifrån och vart är vi på väg… Med dessa funderingar satte jag mig för några veckor sedan och bläddrade lite i ”The Law of One”.

Väldigt kort kan man säga att detta är en kanaliserad bokserie av en forskargrupp som med hjälp av ett medium kommit i kontakt med en utomjordisk grupp som kallar sig Ra. Ra existerar utanför tiden och vibrerar enhet, Lagen om Ett, en vibration som mänskligheten är på väg mot.

Jag fastnade vid ett avsnitt som har varit med mig i tanken sedan dess och när jag för några dagar sedan lyssnade på ett nytt klipp från Bentinho Massaro så citerade han just detta stycke vilket kändes som tillräcklig synkronisitet för att dela detta med andra.

Nedan är min översättning av detta avsnitt i boken The Law of One. Kanske resonerar det med någon. Vi har alla ett val hur vi väljer att betrakta vår upplevelse, i varje givet ögonblick…

”Ra: Jag är Ra. Föreställ er om ni vill, att universum är oändligt. Detta skall fortfarande bevisas eller motbevisas, men vi kan försäkra er att det inte finns någon ände på era jag, er förståelse, det ni skulle kalla er resa av sökande, er uppfattning av skapelsen.

Det som är oändligt kan inte vara många, eftersom mångfald är ett ändligt koncept. För att ha oändlighet måste man identifiera eller definiera oändlighet som enhet, annars får termen ingen referens eller betydelse. I en oändlig Skapare finns endast enhet. Ni har sett enkla exempel på enhet. Ni har sett ett prisma som visar alla kulörer som kommer från solljuset. Detta är ett förenklat exempel på enhet.

I sanning så finns inget rätt eller fel. Det finns ingen polaritet för allt kommer, som ni skulle uttrycka det, förenas vid någon punkt under er dans med ert sinne/kropp/ande komplex som ni nu roar er med att förvränga på olika sätt under denna tid. Denna förvrängning är inte på något sätt nödvändig. Den är vald av var och en av er som ett alternativ till förståelsen av den fullständiga enheten av tanken som binder samman alla ting. Du talar inte om liknande eller till viss del samma entiteter eller ting. Du är allting, alla varelser, alla känslor, alla händelser, alla situationer. Du är enhet. Du är oändlighet du är kärlek/ljus, ljus/kärlek. Du är. Detta är Lagen om Ett (The Law of One).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s